Je bent misschien ook geïnteresseerd in…

Op basis van uw productkeuze en gewenste lengte, stellen wij uw tussenpakket zorgvuldig samen.

Op basis van uw productkeuze en gewenste lengte, kunnen wij u helpen bij de selectie van de gepaste toorts. Beschikbaar…

MIG/MAG/MMA/LiveTIG lasapparaat ESAB Aristo Mig 4004i Puls

MIG/MAGPulserend

Gecertifieerd, gecalibreerd en gevalideerd

 0,00

Lasapparaat huren? Dit ESAB lasapparaat is geschikt voor MIG, MAG, MMA en LiveTIG lasprocessen. De ESAB Aristo Mig 4004i Puls.

Inclusief koeleenheid, tussenpakket (2m) en trolley

De Aristo Mig 4004i Puls is een elektronisch geregelde, lichtgewicht inverter stroombron met CAN-Bus besturing voor MIG/MAG/MMA en LiveTig lassen, ontwikkeld voor kwalitatieve en hoge productiviteitslastoepassingen.

De benodigde vloeroppervlakte (de zgn. ‘footprint’) en het gewicht werden met 70% verminderd in vergelijking met een conventionele machine. Het nieuwe compacte ontwerp in combinatie met onze invertertechnologie heeft de Aristo 4004i Pulse eenvoudig manoeuvreerbaar en verplaatsbaar gemaakt. Het naar wens leverbare koelsysteem COOL 1 staat in voor een perfecte koeling van vloeistof gekoelde toortsen waardoor het comfort voor de lasser toeneemt en de effectieve lastijd van uw machine verhoogt. De koelventilatoren in de stroombron en het koelsysteem COOL1 schakelen zich na 6,5 minuten inactiviteit automatisch uit, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik.

Deze inverter van de vierde generatie biedt een aanzienlijk verbeterde efficiëntie met een arbeidsfactor van meer dan 0,95. en een COS φ van bijna 1. Dit resulteert in een minimaal energieverbruik en een aanzienlijke verlaging van de energiekosten onder dezelfde lasomstandigheden.

QSet – Het slimme lassysteem dat lassen vereenvoudigt

QSet optimaliseert de lasparameters, controleert en corrigeert de lasboog en de bewaakt deze tijdens het kortsluitbooglassen. Ga gewoon door met lassen en de boogconditie wordt in luttele seconden geoptimaliseerd. Verstel vervolgens simpelweg de draadaanvoersnelheid in functie van de toepassing in en laat de rest aan QSet over.

Aristo Feed

Een robuust en volledig gesloten ontwerp beschermt de lasdraad tegen vocht, stof en andere vervuilende stoffen in de lucht. De feeder is geschikt voor standaardspoelen van 200, 300 en 440 mm naast het MarathonPac

Aristo Feed is verkrijgbaar in 2 operationele oplossingen, het U6-paneel en de U82-controlebox. Het U6 paneel wordt bediend vanaf de Aristo Feed 3004 en kan, indien gebruik wordt gemaakt van een langere interconnectie kabel, van de stroombron afgehaald worden om deze via het optioneel verkrijgbare wagentje voor de feeder of een ophanghaak naar de voor uw meest geschikte plek verplaatst of opgesteld worden.

De U82-controlebox kan men op de Aristo Feed bevestigen of men kan hem van de Aristo Feed afnemen de beschikbare 7,5 m lange verbindingskabel zorgt voor een grote actieradius. De aparte aansluiting voor de afstandsbediening bevindt zich vooraan op de feeder.

Adapterkits voor de PSF RS3 en de MXH Push/Pull -toortsen geven u toegang tot voorgeprogrammeerde lasschema’s bij de PSF, RS3 toorts en volledige controle over de draadaanvoersnelheid bij de MXH 300/400w MXH Push/Pull-toortsen.

LiveTig

De U6 en de U82 zijn voorzien van de LiveTig-startfunctie die elektronisch de startstroom beperkt tussen de 12-15 A. Aristo Mig 4004i Pulse in combinatie met de U6 of U82.bieden een compleet multiprocespakket dat MMA, TIG, MIG/MAG en puls-MIG ondersteunt. Het pakket is geschikt voor het lassen van koolstof en roestvrij staal met alle processen en aluminium met MMA, MIG/MAG en puls-MIG.

SuperPulse

SuperPulse (U82) verschillende boogtypes met elkaar combineren en tegelijk in te stellen, puls lassen in combinatie met kortsluitboog of sproeibooglassen, of puls puls onder een andere frequentie. Zo zijn de lassnelheid, de warmte inbreng, de inbranding en de neersmelt perfect in evenwicht.

Technische documentatie

AristoMig 4004I U6 U8.pdf

Extra informatie

Optie

U6 paneel, U82 controlebox