Je bent misschien ook geïnteresseerd in…

Op basis van uw productkeuze en gewenste lengte, kunnen wij u helpen bij de selectie van de gepaste toorts.

TIG lasapparaat ESAB Origo Tig 4300iW AC/DC

AC/DCTIG

Gecertifieerd, gecalibreerd en gevalideerd

Dit TIG lasapparaat van ESAB biedt u TIG-lassen op het hoogste niveau. De Origo Tig 4300iw AC/DC laat lassen toe met gelijkstroom (DC) en wisselstroom (AC).

Huurprijzen (ex. transportkosten)

1 maand€ 1292
3 maanden€ 3228
6 maanden€ 5496

Inclusief wagen

Kwalitatief hoogwaardig TIG-lassen

Zowel bij het lassen met gelijkstroom (DC) als het lassen met wisselstroom (AC), heeft de Origo Tig 4300iw AC/DC uitstekende starteigenschappen en een zeer stabiele boog. Kenmerkende materialen voor het AC-lassen zijn aluminium, magnesium en hun legeringen. De rest van de materialen zoals laag- en hooggelegeerd staal, koper of koperlegeringen worden met gelijkstroom gelast.

QWave wisselstroomlassen

Een stabiele boog is zeer belangrijk bij het AC TIG-lassen. De Tig 4300iw heeft de “QWave functie”. Hiermee wordt de blokvormige wisselstroom voortdurend geoptimaliseerd, wat resulteert in een zachte boog met een zeer laag geluidsniveau zonder aan de laseigenschappen tekort te doen.

True Arc

De Tig 4300iw is uitgerust met een “True Arc” lasstroomaanwijzing, hetgeen wil zeggen dat de effectieve waarde van de vooraf ingestelde lasstroom gelijk is aan de effectieve waarde van de werkelijke (blokvormige) lasstroom.

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel Origo TA24 AC/DC biedt alle essentiële functies voor het TIG-gelijkstroom- en wisselstroomlassen en het lassen met beklede electroden. Alle functies zijn overzichtelijk geplaatst en makkelijk te begrijpen.Geavanceerde regelfuncties zoals een balansregeling, een frequentieregeling, voorwarming en conditionering van de wolfraamelectrode voor een beter startgedrag en een langere standtijd, zijn naast de standaard TIG-functies van groot belang voor de procesinstelling bij het kwalitatief hoogwaardig TIG- lassen.