Je bent misschien ook geïnteresseerd in…

Op basis van uw productkeuze en gewenste lengte, kunnen wij u helpen bij de selectie van de gepaste toorts.

TIG lasapparaat AC/DC huren ESAB Heliarc 283i AC/DC

AC/DCTIG

Gecertifieerd, gecalibreerd en gevalideerd

TIG lasapparaat voor veeleisende TIG-lastoepassingen. AC/DC TIG- en MMA-lassen met hoge kwaliteit. ESBA Heliarc 283i AC/DC huren.

Huurprijzen (ex. transportkosten)

1 maand€ 860
3 maanden€ 2148
6 maanden€ 3648

Inclusief koeleenheid en wagen

AC/DC TIG- en MMA-lassen met hoge kwaliteit

De nieuwe Heliarc-stroombronnen bieden alles wat u nodig hebt voor het geavanceerd AC/DC TIG-lassen van aluminium, aluminiumlegeringen, magnesiumlegeringen, roestvast staal, koolstofstaal en koperlegeringen. Met Heliarc kunt u beklede elektroden lassen, zelfs de moeilijk te starten cellulose-elektroden AWS 60XX.

Instelmogelijkheden die uw resultaten optimaliseren

Heliarc heeft alle nodige functies om tot uitmuntende lasresultaten te komen.

Een pulsfunctie in AC en DC, een uitgebreid ACfrequentiebereik een uitgebreide balansregeling, opslagcapaciteit voor 60 programma’s en de mogelijkheid om tijdens het lassen tussen twee stroomsterktes te schakelen. En dit zijn nog maar enkele van de vele functies

Pulsfunctie in AC en DC

Wordt gebruikt om de warmte-inbreng te regelen en is vooral nuttig voor dunne materialen. De pulsfunctie verhoogt de boogstabiliteit en de controle over het smeltbad, zodat hogere lassnelheden mogelijk zijn met minder plaatvervorming. Het afwisselen van de pulsfrequentie beïnvloedt de warmte-inbreng, wat leidt tot ‘rimpeling’ in de lasrups. De pulsfrequentie en lassnelheid bepalen de grootte van en afstand tussen de ‘rimpeling die gewenst zijn voor een esthetische look. Bij meer dan 100 Hz ontstaat een gladde las (geen rimpels) en wordt de boogstabiliteit bij lage stroomsterktes verbeterd.

Uitgebreide AC-balansregeling (EN)

Vermindert erosie van het wolfraam en biedt lassers de verbeterde penetratie of het verbeterde reinigingseffect dat nodig is voor een hoogwaardige las.

Uitgebreid AC-frequentiebereik

Maakt het mogelijk kleinere wolfraamelektroden te gebruiken, zonder de vorm van het wolfraam te verliezen. Zorgt voor een gerichte, smalle en efficiëntere boogkegel, wat leidt tot een betere penetratie, een smalle lasrups (die minder toevoegmateriaal vereist), een lagere warmte-inbreng en een hogere voortloopsnelheid voor meer efficiëntie en kostenbesparing.

AC (Hot Start)

met lage AC TIG Amp geeft een nauwkeurige start bij het lassen van dunne platen.

Kenmerken

  • Invertertechnologie: snelle, boogreactie met een hoog uitgangsvermogen, gecombineerd met een kleine omvang en een laag gewicht.
  • Efficiënt – laag energieverbruik, lagere af zekering, dunnere net kabel en kleinere generator.
  • Digitale bediening voor een optimale nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid.

TIG-toortsen en toebehoren

ESAB biedt een compleet assortiment: TXH TIGtoortsen, voetbediening, TXH met ingebouwde afstandsbediening voor deze units.

Technische documentatie

TIG-lasapparaat-ACDC-huren-ESAB-Heliarc-283i-ACDC.pdf