Draagbaar lasapparaat ESAB Caddy Arc251i

Elektrode lassen

Gecertifieerd, gecalibreerd en gevalideerd

Draagbaar lasapparaat voor elektrode lassen. Met de ESAB Caddy Arc kan u gemakkelijk tig lassen. Hier beschikbaar om te huren.

Huurprijzen (ex. transportkosten)

1 maand€ 328
3 maanden€ 816
6 maanden€ 1392

De naam Caddy is reeds lang synoniem voor een robuust en duurzaam lasapparaat voor de professionele lasser. Met de introductie van de 5de generatie draagbare lastoestellen bij ESAB, zit er meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van invertertechnologie, ingebouwd in deze Caddy.

Ontworpen voor duurzaamheid

De machines zijn voorzien van grote OKC 50 mm aansluitingen voor een grotere duurzaamheid. Het compacte design, met zijn polymere behuizing die tegen een stootje kan, is licht en gemakkelijk te dragen. Ondanks de kleine afmetingen is er gezorgd voor een goede koeling van de electronische componenten. Grote koelvinnen en een goed ontwerp zorgen voor een langere levensduur van de componten , zelfs in de meest zware werkomstandigheden. Het ontwerp zorgt er ook voor dat de gevoelige onderdelen in het toestel schoon en stofvrij blijven. De Caddy voldoet aan de norm IP23, waardoor de machine ook in de open lucht gebruikt mag worden, zelfs in de regen. De bedieningspanelen zijn eenvoudig te begrijpen en in te stellen. Het duurzame ontwerp en de uitstekende laseigenschappen geven u een lastoestel waarop u dag na dag kan vertrouwen.

Power factor correction – PFC

De Caddy Arc 251i is een 400 V drie fasig lastoestel voorzien van een PFC printkaart , die het mogelijk maakt om het toestel over zijn volledige instelbereik te gebruiken met een 16 ampère zekering. De PFC beschermt het toestel ook tegen fluctuaties van de voedingsspanning en is minder gevoelig bij gebruik van een generator. De Caddy Arc 251i kan werken met extra lange voedingskabels, tot 100m, die u een zeer groot werkbereik geeft.

Bedieningspanelen

De Caddy Arc 251i heeft twee mogelijke bedieningspanelen, beide met een digitaal display en een afstandsbedieningsfunctie. Het basispaneel Caddy A32 heeft keuze tussen MMA of TIG-lassen met LiveTig start in de TIG mode. Daarnaast dient enkel de stroom nog geregeld worden. Het meer uitgebreide bedieningspaneel Caddy A34 heeft een hot-start en arc force-regeling om het lassen fijn af te stellen, een keuze tussen MMA of TIG-lassen, LiveTig start in TIG mode, twee geheugens en kan met een afstandsbediening werken. In de MMA mode kan u het electrodetype kiezen en het toestel zal de lasparameters automatisch optimaliseren. Beide panelen zijn eenvoudig te begrijpen en in te stellen , zelfs met lashandschoenen aan.

Voltage Reduction Device -VRD

In sommige omgevingen is het verplicht om met een verlaagde nullastspanning te werken. VRD is een veiligheidsfunctie die de nullastspanning van de machine beperkt tot maximum 35 Volt. De CaddyArc 251i is voorzien voor VRD en de functie kan eenvoudig geactiveerd worden in de stroombron.

Electrode lassen (MMA)

Caddy Arc geeft gelijkstroom en kan de meeste metalen lassen zoals laag- en hooggelegeerd staal, roestvaststaal en gietijzer. Met de Caddy Arc 251i kan u de meeste electroden lassen van 1.6 tot 5 mm. Het Caddy A34 bedieningspaneel heeft de meest recente besturing, ArcPlus™II, die een intensere, doch zachte en stabiele boog geeft die gemakkelijk te beheersen is. Arc Plus™II geeft kleinere druppels en bij het stapelen is wachten aan de flanken niet meer nodig. ArcPlusII geeft bovendien betere laskarakteristieken, vergemakkelijkt het werken en geeft een betere laskwaliteit met minder nabehandeling.

TIG lassen

Met de Caddy Arc kan u makkelijk TIG-lassen. Wat nodig is, is een TIG-toorts met een ventiel, een reduceerventiel en een gasfles. “LiveTig” start regelt de ontsteking electronisch. U kan hiermee laaggelegeerd staal en roestvast staal lassen.
Reserveren

Technische documentatie

Caddy Arc 251.pdf